Koffein hatása, avagy 5 érv a reggeli kávé mellett

Koffein hatása, avagy 5 érv a reggeli kávé mellett

Belegondoltatok, hogy miért is indítunk minden reggelt kávéval? A koffein hatása jelentősen befolyásolja a működést. A reggeli kávé Nem feltétlen csak élvezeti, hanem kognitív hatással is bír mindennapi életünkben.

Koffein hatása

A reggeli koffeinfogyasztás aktiválja a központi idegrendszerünket, amivel hatékonyabban tudjuk ellátni a napi teendőinket. Ébredés után tökéletes kombináció a bőséges reggeli mellé egy csésze cappuccinot vagy lattét is elfogyasztani. Azonban fontos, hogy az este közeledtével már ne fogyasszunk kávét.
Cosy Kávé Cappuccino Reggeli
Ide kattintva megtekinthetitek itallapunkat

Dopamin

Ezen kívül a dopamin termelést is elősegíti, aminek jellemzői a jutalomérzet, motiváció kialakulása, azonban a függőség kialakulásában is nagy szerepet játszik, ezért nem szabad túlzásba vinni a fogyasztását. Egy csésze kávé reggel segíti a memóriát, fókuszt és a kognitív teljesítményt.
Cosy Kávé Cappuccino Reggeli
További képeket itt találtok

Reggeli kávé + Munkahely

Egyéb érdekességek, hogy a kávé összehozza az embereket. Nem véletlen, hogy szinte minden munkahelyen elérhető egy csésze kávé, vagy kávéautomata, hiszen nemcsak a hatékony munkavégzést, de a kapcsolatteremtést is elősegíti. Egy kávészünet alatt személyes, illetve szakmai beszélgetéseket is könnyedén megoszthatsz a másik partnerrel, a kreativitás kibontakozása pedig segíti a közös elmélkedést egy adott téma felett és hatékonyabbá teszi a kötetlen információátadást, hiszen lebontja a szociális és szakmai gátakat. A kávé mellett az inspiráló légkör is fontos szerepet tölt be, ezért is jó ötlet egy üzleti megbeszélést egy kávézóba szervezni.
Cosy Kávé Reggeli cappuccino

Zárógondolat

Azonban fontosnak tartom még egyszer kihangsúlyozni, hogy NEM szabad túlzásba vinni a kávéfogyasztást, és nem mindegy, milyen minőségű a kávé, ezért csak mértékkel fogyasszátok. Holnap pedig igyatok a kollégáitokkal egy csésze kávét, akár itt a Cosy‑ban, hiszen ahogy olvastátok, csak a hasznotokra válhat!

Leave a reply