Reggeli ötletek a Z generáció fejében, egészséges receptek

Reggeli ötletek a Z generáció fejében, egészséges receptek

A Z generáció palettája reggeli ötletek területén rendkívül széles. Egy 2000 mintaelemszámon végzett tanulmány feltárta,hogy mennyire különbözőek generációs étkezési szokások – a rendszerességen túl a fogások tartalmáig. A kutatás eredménye, hogy a felnőttek 43 százaléka úgy gondolja, a reggeli a legfontosabb étkezés, és több mint fele (52%) úgy véli, hogy ez készíti fel őket a napra és bár a felnőttek 35%-a úgy véli, hogy a reggeli a legegészségesebb étkezése a napnak, ez az arány a Z generáció ennél is magasabb: 46%.  

Reggeli ötletek, amelyek népszerűséget nyertek a Z generáció körében

Reggeli avokádó toast reggeli ötletek
Avokádó toast – Kattints ide, hogy megnézd a reggeli étlapunkat!

A reggeli egy fontos része a napi rutinunk beindításához. Sokszor már előre eltervezzük, mit szeretnénk reggelizni. Ilyenkor ha időnk is engedi, odafigyelünk a megfelelő tápanyag bevitelre, hiszen nem véletlen ez a nap legfontosabb étkezése, ez adja a kezdő löketet ahhoz, hogy “túléljük” a napot. Ide kattintva olvashattok néhány ötletet a reggeli energiabevételhez.

Növényi és vegán lehetőségek a brunchhoz

A Z generáció egészségtudatosabb és környezettudatosabb értékrendet követ, ami növeli az érdeklődést a növényi alapú és vegán reggelik iránt. Az egészséges receptek alkotása fontos kulcsszempont. Mindennapi átlagos reggelijük az avokádó toast és smoothie lett. Reggelizőhelyünkön számos vegetáriánus és vegán ételeket is kóstolhattok.

Egészséges receptek: Smoothie-k és smoothie tálak

A fiatalok körében divatossá váltak a színes és vizuálisan vonzó smoothie tálak. Ezek a tálak általában egy adott smoothie alapot tartalmaznak, amit különféle feltétekkel borítanak, mint gyümölcsökkel, diófélékkel, magvakkal, granolával, sőt, akár ehető virágokkal is. A Z generáció arról is híres, hogy szeretnek mindent megörökíteni, posztolni, ezért fontos az esztétikai minőség is egy adott ételnél.

Koffein alternatívák

Reggeli Z generáció matcha vegán növényi brunch
Macha Latte az élet – Kattints ide az itallapunk megtekintéséhez!

Sok Z generációs egyén keresi a hagyományos kávéalternatívákat reggeli ébresztőhöz. A matcha latte, a kurkuma latte (vagy aranyló tej), és a gyógynövényes teák is népszerűségnek örvendenek.

Nemzetközi kulináris fogások 

A Z generációnak erős érdeklődése van a világízek és változatos konyhák kipróbálása iránt. A shakshuka (közel-keleti), a congee (kínai rizskása) és a chia puding exotikus gyümölcsökkel abszolút helyt állnak ebben a trendben.

Leave a reply