Alvást segítő ételek: 7 egészséges táplálék, amely elősegíti a pihentető alvást

Alvást segítő ételek: 7 egészséges táplálék, amely elősegíti a pihentető alvást

Az alvás elengedhetetlen az egészséges életmódhoz és a jó közérzethez. De valamiért mégsem tudsz elaludni, hiába vagy már a Cosy pizsamádban egy forró teát szürcsölgetve? Sokan küzdenek az álmatlansággal, és gyakran elfelejtik, hogy az étrendjük, köztük a reggeli is jelentős szerepet játszhat az alvásminőségükben. Szerencsére léteznek olyan ételek, amelyek segíthetnek elősegíteni a pihentető alvást. Íme hét egészséges reggeli, ebéd, és vacsi ötlet, amelyek hozzájárulhatnak az alvás javításához.

alvás ételek

1.Banán

A banánok gazdagok magnéziumban és káliumban, amelyek fontosak az izomrelaxációhoz és az idegrendszer nyugtatásához. Egy kis banán fogyasztása az esti órákban segíthet ellazulni és elősegítheti az alvást.

2.Mandulák

A mandulák kiváló forrása a magnéziumnak és a B-vitaminoknak, amelyek fontosak az alvásminőség szempontjából. Egy kis marék mandula a reggeli granolába vagy mandulavaj fogyasztása elősegítheti a nyugodt alvást.

3.Zöld leveles zöldségek

A zöld leveles zöldségek, mint például a spenót és a kelkáposzta, gazdagok magnéziumban és kalciumban, amelyek segíthetnek ellazulni és elaludni.

4.Lazac

A lazacban található omega-3 zsírsavak segíthetnek csökkenteni az alvászavarokat és javíthatják az alvásminőséget. Próbálj meg hetente legalább egyszer lazacot fogyasztani az alvás javítása érdekében. Lazacos ételeinket itt megtalálod.

5.Teljes kiőrlésű gabonák

A teljes kiőrlésű gabonák, mint például a barna rizs és a zab, lassan felszívódnak a szervezetben, és stabilizálják a vércukorszintet éjszaka. Ez segíthet elkerülni az éjszakai éhségérzetet és javíthatja az alvásminőséget. Szuper reggeli vagy brunch ötlet a zabkása friss gyümölcsökkel és magvakkal.

6.Cseresznye

A cseresznye az egyik kevés természetes melatoninforrás, ami az alvási-ébrenlét ciklusokat szabályozza. Egy marék cseresznye vagy cseresznyelé elfogyasztása segíthet javítani az alvásminőséget.

7.Kamilla tea alvás előtt

A kamilla teát ismert nyugtató hatásai miatt gyakran fogyasztják az alvás elősegítésére. Egy meleg csésze kamilla tea elfogyasztása lefekvés előtt nyugtató esti rituálét jelenthet.

Emlékezzünk arra, hogy ezeknek az alvást segítő ételeknek az étrendbe való beillesztése csak az egyik aspektusa az alvásminőség javításának. Fontos továbbá fenntartani egy rendszeres alvási ütemtervet, kialakítani egy pihentető lefekvési rutint és egy kényelmes alvókörnyezetet teremteni. Ezeknek a stratégiáknak az összehangolásával növelhetjük az esélyeinket arra, hogy egy pihentető éjszakai alvás után frissen és felfrissülten ébredjünk.